Švestkový rýžový nákyp

30.11.2011
Potřebujeme:

350 g rýže, 1 l mléka, špetku soli, 700 g švestek, 150 g másla, 7 vajec, 90 g moučkového cukru, 60 g krupicového cukru

Jak na to:

Propláchnutou rýži zalijeme mlékem. Přidáme sůl a na mírném ohni uvaříme doměkka. Omyté švestky rozpůlíme a pecky z nich vybereme. Do hrnce dáme malé množství vody, 20 g krupicového cukru a rozpůlené švestky. Uvedeme do varu, odstavíme a necháme vychladnout. Potom švestky vyjmeme a osušíme. Máslo, žloutky a moučkový cukr utřeme do pěny. K vymíchání mase přidáme uvařenou, vychladlou rýži a spolu dobře promícháme. Z bílků ušleháme tuhý sníh, zašleháme 4 dkg krupicového cukru, znovu vyšleháme a zlehka přimícháme k rýži. Formu vymažeme, vysypeme strouhankou a nalijeme do ní polovinu ochucené rýže. Poklademe švestky, které zakryjeme druhou polovinou rýže. Vložíme do vyhřáté trouby. Upečený nákyp posypeme moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Rýžový nákyp, Rýžový nákyp, Rýžový nákyp, Rýžový nákyp s meruňkami, Mramorový rýžový nákyp