Ovocné řezy pod sněhem

Potřebujeme:

Těsto: 150 g rostlinného tuku, 100 g moučkového cukru, 5 žloutků, 1 balíček prášku do pečiva, 250 ml mléka, 300 g polohrubé mouky
Sníh: 5 bílků, 250 g moučkového cukru, 2 sklenice (0,7 L) kompotových broskví nebo meruněk, nasekané vlašské ořechy na posypání

Jak na to:

Těsto: Rostlinný tuk vyšleháme s cukrem a žloutky, přidáme mléko a mouku s práškem do pečiva. Podle potřeby dolijeme trochu mléka, aby se těsto dalo dobře rozetřít na plech. Ovoce necháme okapat a poklademe na těsto. Dáme péct do trouby. Z bílků a cukru ušleháme sníh, který rozetřeme na upečený koláč. Povrch posypeme sekanými ořechy a zapečeme při teplotě 180 C asi 7 až 10 min.
Náplň: Jablka na jemno nastrouháme a dáme do šlehače. Přidáme cukr, 2 bílky a dobře vyšleháme. Rozšlehaná směs mícháme nad párou, dokud sníh nezhoustne. Upečené trubičky naplníme jablečnou náplní a ozdobíme rozehřátou čokoládou s kouskem másla.

Podobné recepty:

Ovocné šodó, Jemné ovocné řezy, Ovocné knedlíky, Banánové řezy, Ovocné jogurtové řezy