Meruňkové vrtule

Potřebujeme:

listové těsto, 5 meruněk, 9 malých kostek cukru, jeden žloutek, mouku na posypání desky

Jak na to:

Na pomoučněném vále rozválíme těsto na plát asi 33 x 33 cm a rozkrájíme ho na čtverce 11 x 11. Do středu každého čtverce položíme kostku cukru a přikryjeme ji půlkou meruňky. Těsto potřeme žloutkem rozšlehaným s troškou vody, nařízneme od krajů ke středu a složíme do tvaru vrtule. Potřeme zbylým žloutkem, vršek spojíme malým kroužkem z odříznutých okrajů těsta a hotové vrtule rozložíme na plech. Pečeme v dobře vyhřáté troubě při teplotě 220 ° C asi deset minut.

Podobné recepty:

Meruňkové margot muffinky, Brynzové nudle, Meruňkové kuře, Těstoviny s tuňákem, Těstovinový salát