Farmářský guláš

29.4.2011
Potřebujeme:

1kg.hovězí kližky, olej, sůl, pepř, cibule, houby-čerstvé, nebo sušené, mrkev, pórek, česnek, brambory, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 4 bobkové listy, 1 rajčatový protlak, event.červené víno-nemusí být, česnek

Jak na to:

Rozpálíme v hrnci olej,přidáme pokrájené maso a necháme ho opéct téměř bez míchání-je pěkná šťáva. Až je maso pěkně opečené přidáme nakrájenou cibulku,osolíme a opepříme-necháme dusit s trochou vývaru,nebo vody.Mezitím orestujeme nahrubo pokrájenou zeleninu-mrkev,pórek,brambory,česnek a houby. Když je zelenina orestovaná přidáme koření a rajč.protlak,vše promíchat a přidat k masu,které se dusí do měkka. Zalijeme hov.vývarem-masox,můžeme přilít víno a dodusíme. Nemusí se zahušťovat,je hustý dost. Může se k tomu podávat chleba

Podobné recepty:

Farmářský salát, Zelný guláš, Guláš s lečem, Cuketový guláš se zeleninou, Kotlíkový guláš