Tlapky

Potřebujeme:

3 vajíčka, 125 g cukru, KL vanilkového cukru, ½ KL citronové kůry, 100 g maizeny, 100 g mouky, zarovnanou KL prášku do pečiva, 125 g másla nebo margarínu Helia
Poleva: 100 g varovné čokolády

Jak na to:

Vajíčka utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a citronovou kůrou. Přidáme maizenu, mouku a prášek do pečiva. Nakonec přimícháme rozpuštěné a vychladlé máslo. Formičky vymažeme a do 2 / 3 naplníme těstem. Poklademe na plech a pečeme 12 minut při teplotě 200 C. Po upečení vyklopíme a necháme vychladnout. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a namáčíme do ní poloviny tlapek.

Podobné recepty:

Medvědí tlapky , Arašídové tlapky, Čipkárskô, Medvědí tlapky, Plněné filé z platýse velkého nebo tlapky říční