Čokoládové krémové bonbóny
21.11.2011

285 g čokolády na vaření, 115 g másla, 295 ml smetany ke šlehání, 2 lžíce příchuti (brandy, rumu, likéru nebo presso kávy)
Jak na to:Čokoládu nalámané na malé kousky zahřívejte s máslem za stálého míchání nad párou, dokud není lesklá a hladká. Smetanu zahřejte pod bod varu a opatrně zamíchejte do čokoládové směsi. Přidejte příchutě a krém nechte vychladnout. Potom ho dejte trochu ztuhnout do mrazáku. Po vyjmutí hmoty z mrazničky hned formujte kuličky o průměru 2 cm. Bonbóny namáčejte do roztáté čokolády a nechte zaschnout.
Podobné recepty:Sladké špízy, Domácí studentská pečeť, Čokoládové máslové bonbóny, Bonbón v listovém těstě, Mozartovy kuličky