Špagety bolognese

Potřebujeme:

500 g špaget, 300 až 500 g mletého masa, 2 cibule, 3 stroužky česneku, rajčatový protlak, konzervu s loupanými rajčaty, pepř, červenou mletou papriku, oregano, sůl, olej, tvrdý strouhaný sýr

Jak na to:

Cibuli oloupeme, nakrájíme a dáme pražit na olej, po změknutí přidáme prolisovaný česnek a ještě chvíli osmahneme. Přidáme červenou papriku, po malé chvíli přidáme mleté ​​maso, které okořeníme pepřem a solí (podle chuti). Než se maso praží, připravíme si omáčku: Smíchejte spolu rajčata z konzervy a rajčatový protlak dochucené oreganem. Po upražení masa přidáme k němu rajčatovou omáčku a vaříme, dokud nezačne vřít. Vzniklou omáčku bolognese smícháme spolu s uvařenými špagetami, nebo servírujeme na špagety až na talíři. Špagety na talíři bohatě posypeme strouhaným sýrem a konzumujeme za tepla.

Podobné recepty:

Špagety s italskou drobenkou, Špagety, Špagety s mletým masem, Špagety Hollywoodské hvězdy, Špagety na sladko - Krkonošská specialita