Rybízový koláč

30.11.2011
Potřebujeme:

600 g rybízu, 200 g másla, 180 g práškového cukru, 1 vanilkový cukr, špetku soli, 4 vejce, 350 g polohrubé mouky, 170 g mletých mandlí, 1 / 2 balíčku kypřícího prášku do pečiva
Smetanový krém: 2 vejce, 200 g smetany na šlehání, 40 g moučkového cukru, 3 PL mletých mandlí, 2 lžíce hladké mouky

Jak na to:

Opláchnuté rybíz obereme a posypeme 2 PL mouky. Zabráníme jejich propadnutí na dno koláče. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme vanilku, špetku soli a postupně po jednom vejce. Zbývající mouku smícháme s mletými mandlemi, kypřícím práškem a přidáme do vyšlehané hmoty. Těsto dáme na menší, vymazaný a moukou vysypaný plech. Na těsto uložíme rybíz posypané moukou a zalijeme je smetanovým krémem: Žloutky rozmícháme s moučkovým cukrem a smetanou. Přidáme z bílků ušlehaný tuhý sníh, mleté ​​mandle a hladkou mouku. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 ° C asi 40-50 minut.

Podobné recepty:

Koláč líné ženy, Rybízový koláč, Měkký koláč, Koláč pro líné hospodyňky, Jablkový koláč