Čokoládové kolečka
14.12.2011

50 g moučkového cukru, 300 g hrubé mouky, 150 g másla, 3 lžíce kakaa, vejce, balíček vanilkového cukru, meruňkový džem, ½ lžíce mléka ½ PL koňaku, sůl, bílou polevu, lentilky
Poleva: 100 g moučkového cukru., Bílek a PL vroucí vody.
Máslo utřeme s vejcem a moučkovým cukrem do pěny. Přidáme vanilkový cukr, špetku soli, kakao, mléko a koňak. Nakonec přidáme mouku a vypracujeme tuhé těsto. Necháme v chladu odstát.
Vyválíme tenkou vrstvu a vykrajujeme kolečka. Poklademe je na vymazaný, moukou vysypaný plech a upečeme v troubě při 180 stupňů C. Vychladlé kolečka spojujeme s meruňkovým džemem a poléváme polevou. Zdobíme lentilka.
Pikantní čokoládové kolečka, Čokoládové doutníky - nepečené, Čokoládový Shake, Koňakové špice, Čokoládové kopečky