Šii take na česnekovém másle
2.1.2012
200 g čerstvých hub Šii take, 25 g másla, 2 rozmačkané stroužky česneku, 1 PL nadrobno nakrájené čerstvé zeleniny (petržel, koriandr, kopr), kmín, lžičku citrónové šťávy, 25 g strouhanky
Jak na to:Šii take zlehka osmahneme na rozpáleném oleji a necháme okapat na ubrousku.
Smícháme máslo, česnek, zeleninu, kmín, citrónovou šťávu, přidáme trochu soli a pepře. Směsí naplníme kloboučky hub, vložíme je do skleněné mísy, posypeme strouhankou a v troubě při teplotě
150 stupňů C asi 5 minut pečeme do zlatohnědé zbarvení strouhanky.
Podává s pečivem.
Krevety na česnekovém másle, Ši také na česnekovém másle, Desetiminutová omáčka, Banán v česnekovém obalu, Křenová pomazánka