Delikátní těstoviny

Potřebujeme:

400 g bezvaječných těstovin (trubky) 2 větší cibule, 5 stroužků česneku, 7 lžic olivového oleje, 2 bujóny (bazalka-tymián), 2 lžíce sušeného oregana, 1 balení oliv (cca 100 g) nakrájených na kolečka, 10 nožiček krabího masa, 2 lžíce solamylu, 200 ml sladké smetany, 100 ml vody

Jak na to:

Na olivovém oleji rozpustíme 2 bujóny, přidáme cibuli nakrájenou na proužky a rozmačkaný česnek. Dusíme cca 5-7 min, pokud je třeba podlijeme trochou vody. Přidáme na kolečka nakrájené krabí tyčinky a olivy, dusíme dalších 7 min.
Smetanu s vodou a solamylem rozmícháme v hrnku a přidáme k ostatním surovinám do pánve, mícháme dokud nám omáčka nezhoustne.
Hotovou omáčku nalijeme na uvařené těstoviny a posypeme 2 PL oregana nebo rozdrobeným Niva sýrem.

Podobné recepty:

Delikátní pomazánka, Zapečené těstoviny, Ovocný salát, Špagety - těstoviny, Těstoviny s tuňákem