Perníkový stromeček
500 g hladké mouky, 2 vejce, 125 g tuku, 125 g medu, 190 g moučkového cukru, 1 lžičku jedlé sody, 1 lžičku mleté skořice, rozinky, 4 nastrouhané hřebíčky
Jak na to:Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto a odložíme na 24 hodin do chladničky. Vyjmeme a necháme 2-3 hodiny odpočinout. Vyválíme na tloušťku ½ cm. Vykrajujeme formičkou 5x5 různých velikostí. Pečeme při teplotě 180 C dorůžova.
Vyjmeme z trouby a hned uděláme špejlí uprostřed dírku. Vychladlé ozdobíme lesklou polevou vymíchání z uvedených surovin a posypeme cukrovými perličkami.
Do jablíček zapíchneme špejle, zapíchneme hvězdičky od největší velikosti po nejmenší, oddělujeme je 2-3 rozinkami.
Perníkový koláč, Perníkový koláč s mandlemi, Perníkový koláč s mandlemi, Perníkový koláč karamelový, Karamelový perníkový koláč