Ovocno-kokosový sen

Potřebujeme:

220 g celozrnné pšeničné mouky, 2 jablka, šťávu z 1 citronu, 100 g rozinek, 100 g kokosové moučky, 150 g smetany, 100 g másla, 2 žloutky, 1 lžička mleté ​​skořice, 3 lžičky prášku do pečiva, 100 g medu, špetku soli, máslo na vytřené formy
Náplň: 100 g celozrnné pšeničné mouky, 80 g kokosové moučky, 80 g másla, 70 g medu

Jak na to:

Jablka myjeme, rozčtvrtíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky. Pokapeme citronovou šťávou. Rozinky omyjeme a necháme okapat.
Žloutky s medem vyšleháme do pěny. Změklé máslo, smetanu, kokosovou moučku, sůl i skořici přidáme ke žloutkům a důkladně promícháme. Prosátou mouku smícháme s práškem do pečiva a přimícháme do směsi.
Přidáme jablka a rozinky, promícháme a naplníme do vymazané formy, povrch hladce zarovnáme.
Drobenku připravíme smícháním všech surovin. Rovnoměrně ji rozdrobíme na koláč. Pečeme zhruba 40 minut při teplotě 180 C. Necháme vychladnout ve formě.

Podobné recepty:

Simonin ovocno-kokosový koláč, Londýnské řezy, Piňa Colada, Jahodový sen, Ovocný sen