Mramorové vejce
6.11.2012

6 vajec, 1 lžičku sypaného černého čaje, 2 lžíce sójové omáčky, 1/2 lžičky mletého pepře, 1/2 lžičky kmínu, 1/2 lžičky zázvoru, 1/2 lžičky badyánu, 1 lžičku soli, 1 lžíci cukru, salátové listy
Jak na to:Vejce vaříme asi 5 minut. Potom skořápku úmyslně stlačíme tak, aby na ní vznikly trhliny. Vložíme zpět do vody, přidáme sypaný černý čaj, sójovou omáčku pepř, kmín, zázvor, badyán, sůl, cukr. Přivedeme do varu a v roztoku necháme vejce několik hodin.
Pak vejce osušíme, oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka. Podáváme na salátovém listě.
Indiánska pizza, Tajemství lesa, Ruční granát, Broskvový koláč s pudinkem, Mramorové maso