Den a noc

5 vajec, 200 g tuku na pečení, 250 g krystalového cukru, 100 ml mléka, 300 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 2 lžíce kakaa, 1 sklenice kompotovaných třešní nebo višní (s peckami), vlašské ořechy, čokoládu na vaření
Jak na to:Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny. Přidáme tuk na pečení, mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko. Všechno spolu dobře vymícháme. Zlehka vmícháme tuhý sníh z bílků a špetky soli.
Těsto rozdělíme na 2 části, do jedné přidáme kakao a opět zlehka zamícháme. Kakaové těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a na kakaové těsto rozetřeme světlé těsto.
Navrch dáme scezené třešně nebo višně s peckami. Celé posypeme nahrubo sekanými vlašskými ořechy. Posekanou čokoládu dáme na celou plochu. Pečeme ve vyhřáté troubě při 220 C, cca 30 minut.
Naše vánoční perníčky, Šlehačkové řezy, Kuřecí maso v medové omáčce, Čalamáda, Čalamáda