Žloutkové tyčinky

Potřebujeme:

310 g másla, 310 g moučkového cukru, 310 g vlašských ořechů, 75 g hladké mouky, 75 g hrubé mouky, 1 vanilkový cukr, 1 lžičku nastrouhané citronové kůry, 7 bílků
Poleva: 7 žloutků, 280 g moučkového cukru, 1 lžíci rumu (můžeme vynechat)

Jak na to:

Máslo utřeme s polovinou moučkového cukru, přidáme vanilkový cukr, citronovou kůru a mleté ​​vlašské ořechy.
Z vaječných bílků vyšleháme sníh a vmícháme do něj druhou polovinu moučkového cukru. Sníh postupně zlehka zapracujeme spolu s moukou do máslové směsi.
Těsto vylijeme na plech vyložený papírem na pečení a upečeme v předehřáté troubě do růžová.
Žloutky spojíme s cukrem a rumem (nešleháme, jen asi 30 sekund mícháme) a polevu co nejrychleji vylijeme na ještě horké upečené těsto na plechu. Dohladka rozetřeme po celé ploše. Po vychladnutí koláč krájíme na úhledné, přibližně 6 centimetrů dlouhé tyčinky.

Tip: Na krájení použijte nůž namočený v horké vodě, poleva nebude lámat.

Podobné recepty:

Krabí tyčinky v těstíčku, Slané tyčinky, Slané tyčinky, Krabí pomazánka, Krabí pomazánka