Jablečný koláč s drobenkou

7.12.2011
Potřebujeme:

380 g polohrubé mouky, 200 g margarínu, 120 g krystalového cukru, 2 dcl vlažného mléka, 2 vejce, 1 sáček prášku do pečiva, tuk a mouku na přípravu pekáče

Náplň: 900 g očištěných jablek
Drobenku: 80 g hrubé mouky, 50 g másla, 50 g krystalového cukru

Jak na to:

Smícháme hrubou mouku, máslo a krystalový cukr na drobenku a hmotu odložíme do chladničky. Z mouky, cukru, roztátého margarínu, vlažného mléka, vajec a prášku do pečiva připravíme těsto.
Těsto vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný pekáč (asi 25 x 40 cm) a urovnáme ho stěrkou. Navrch uložíme nahrubo nastrouhané jablka.
V předehřáté troubě koláč napůl upečeme. Vybereme ho, po celé ploše rovnoměrně rozdrobíme drobenku a dopečeme. Ještě teplý posypeme moučkovým cukrem.

Podobné recepty:

Jogurtový koláč, Rychlý jablečný koláč, Rychlý tvarohový koláč s drobenkou, Koláč na lžíce s kokosovou drobenkou, Voňavý jablečný koláč