Bratislavské rohlíky
21.11.2011

Těsto: 25 g krystalového cukru, 175 g hladké mouky, 85 g krupicové mouky, 150 g másla, 25 g mléka, 10 g droždí, sůl
Náplň: 250 g máku nebo ořechů, 2 žloutky, 125 g mléka, 200 g cukru, 25 g citrónové kůry, 1 vanilkový cukr, 2 žloutky na potírání
Ze surovin zpracujeme těsto, aby se nelepilo na ruce ani desku a necháme odpočinout. Přísady na náplň utřeme spolu. Na vyválený plát těsta natřeme nádivku. Uděláme závin a potřeme žloutky. Necháme zaschnout a znovu potřeme žloutky. Dáme do trouby a necháme slabě péct-pomalu.
Podobné recepty:Rohlíky se sýrem, Makulienky, Bratislavské rohlíky - recept z 1. republiky, Rohlíky s tvarohem, Zapečené rohlíky