Tvarohové řezy se želatinou

21.11.2011
Potřebujeme:

Těsto: 2 dcl sklenice práš.cukru, 2 dcl skleničky polohrubé mouky, 2 dcl oleje, 2 dcl vlažné vody, 4 žloutky, 1 lžíci kakaa, 1 prášek do pečiva, sníh ze 4 bílků
Náplň: 25 dkg másla, 20 dkg práškového. cukru, 1/2kg tvarohu, 4 lžíce rumu, 1 vanilkový cukr
Želatina: 1 litr vody (kompotované voda + doplnit vodou), 2 vanilkové pudinky, 17 kostek cukru, meruňkový nebo broskvový kompot

Jak na to:

Cukr utřeme do pěny se žloutky, postupně přidáváme ostatní ingredience a nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků. Upečeme na plechu vyloženém mastným papírem.
Náplň: Utřeme změklé máslo s cukrem a vanilkovým cukrem, přidáme tvaroh, rum a vymícháme do hladkého krému.
Želatina: Meruňkový kompot přecedíme (meruňky odložíme stranou), do kompotové vody dolijeme vodu, abychom získali celkové množství 1 litr. Asi 3 / 4 litru dáme vařit spolu s cukrem. Mezitím rozmícháme ve zbytku vody Zlaté klasy a uvaříme jako pudink. Na vychladlé těsto rozetřeme nádivku, poklademe meruňky, zalijeme pudingovou želatinou a necháme ztuhnout v chladu.

Podobné recepty:

Jemné ovocné řezy, Tvarohové řezy, Tvarohové řezy, Tvarohové řezy, Tvarohové řezy