Sýrové bochánky
3.1.2012

2 šálky jakékoliv mouky (200 ml), 4 lžičky kypřícího prášku, 1 lžičku soli, 1 lžičku másla, 1 lžičku tuku na pečení, 1 šálek mléka, 1 šálek nastrouhaného čedaru, olej
Jak na to:Do velké mísy dvakrát prosejeme mouku s kypřícím práškem a se solí. V druhé misce utřeme máslo a tuk. Přidáme prosátou mouku, mléko a vypracujeme hladké těsto.
Těsto na desce rozválíme do tvaru obdélníku s tloušťkou přibližně 1 cm. Posypeme ho nastrouhaným sýrem a srolujeme. Roli pokrájíme na 2,5 cm kroužky.
Poklademe je na plech a v předehřáté troubě upečeme. Ještě teplé jemně potřeme olejem.
Sýrové bochánky, Sýrové bochánky, Sýrové bochánky, Bochánky , Hermelínové bochánky