Holandský jablkový koláč

150 g másla, 200 g cukru, 2 vejce, 2 dcl kefíru, 1 lžičku mleté skořice, 150 g polohrubé mouky, 1 lžičku jedlé sody, 1/2 lžičky soli, 200 g strouhaných jablek (dříve oloupaných a zbavených jádřinců)
Na posypání: 100 g cukru, 1 lžičku mleté skořice, 50 g nadrobno nasekaných ořechů
Máslo, cukr, vejce a kefír vymícháme. Přimícháme skořici, mouku, sodu, sůl a vymícháme těsto. Přidáme nastrouhané jablka a promícháme.
Formu vymažeme máslem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Do formy vylijeme těsto a posypeme ho směsí cukru, skořice a posekaných ořechů.
Pečeme 35 až 40 minut při teplotě 180 stupňů, nebo pokud těsto nebude uvnitř suché.
Jablkový koláč, Jablkový koláč, Jablkový koláč, Jablkový koláč, Jablkový koláč