Šlehačkové řezy

6.11.2012
Potřebujeme:

Vanilkový krém: 170 g Hery, 80 g vanilkového pudinku, 500 ml mléka, 50 g krystalového cukru, 50 g vanilkového cukru, 1-2 lžíce kakaa, rumová aroma
Ořechový krém: 70 g mletých ořechů, 50 g moučkového cukru, 50 g vanilkového cukru, kůra z 1 citronu, mléko, rumová aroma
Na ozdobení: 6 kiwi, 200 g jahod, 750 ml smetany na šlehání, 1 ztužujícími přísadami do šlehačky, čokoládu

Jak na to:

Vejce vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme mouku a kakao. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a upečeme z nich 2 pláty.

Vanilkový krém: Do poloviny mléka vsypeme krystalový a vanilkový cukr, necháme sevřít a přidáme Zlatý klas vymíchání se zbytkem studeného mléka. Za stálého míchání uvaříme hladký hustý pudink. Do vychladlého pak vmícháme Heru a krém dochutíme rumovou aroma.
Na jeden upečený plát těsta rozetřeme polovinu vanilkového krému. Do druhé poloviny přimícháme kakao. Na krém rozložíme pokrájené jahody a na ně položíme druhý plát těsta.
Ořechový krém: Ořechy, cukr, rumovou aroma a citronovou kůru promícháme a směs spaříme takovým množstvím vařícího mléka, aby vznikl roztíratelný krém.
Vychladlý krém natřeme na vrchní těsto. Něj navrstvíme vanilkovo-kakaový krém. Navrch rozetřeme polovinu šlehačky (se ztužujícími přísadami), poklademe pokrájené kiwi a natřeme druhou částí šlehačky. Řez ozdobíme nastrouhanou čokoládou.

Podobné recepty:

Šlehačkové překvapení, Tiramisu, Rychlé šlehačkové řezy - bez vážení, Šlehačkové řezy, Šlehačkové řezy