Anglický vánoční koláč

6.11.2012
Potřebujeme:

350 g margarínu, 350 g moučkového cukru, 6 vajec, 450 g hladké mouky, 4 PL mléka nebo vínovice, 1 lžičku mleté ​​skořice, 1 lžičku mletého hřebíčku, 1 PL mletého zázvoru, 450 g rozinek, kůrku pomeranče nebo citrónu, 100 g citronů (zelené kandované ovoce), 125 g červených třešní, 250 g sekaných mandlí, 50 g kandovaného zázvoru

Jak na to:

Žloutky vyšleháme s cukrem. Potom přidáme ostatní suroviny a vymícháme. Bílky vyšleháme na sníh a přidáme je až úplně na konci. Pečeme ve vymaštěné bábovkové formy. Pečeme 2 a ½ až 3 hodiny při 140 st.C.
Vybereme vychladlé z formy (bude to tvrdé), zabalíme do utěrky a v nádobě (Janské mísa a pod.) Pravidelně poléváme nějakým destilátem (nejlépe koňakem).
Svrchu přikryté, uskladňujeme na balkoně (v chladu). Pečeme 6 týdnů před Vánocemi.

Podobné recepty:

Novoroční bábovka, Anglický koláč, Anglický koláč, Vánoční cukroví, Anglický banánový koláč