Perníky

Potřebujeme:

400 g hladké mouky, 160 g moučkového cukru, 60 g Hery, 2 vejce, 100 g med, 1 KL sody, perníkové koření (anýz, badyán, hřebíček, skořice)
Poleva: 140 g 2krát prosátého moučkového cukru, 1 bílek, 2 kapky octa

Jak na to:

Třikrát prosátou mouku spolu se sodou smísíme s třikrát prosetým cukrem, Herou, vejci, medem a perníkového koření.
Hmotu dobře uhněteme a dáme do silonového sáčku. Dobře uzavřeme a dáme na 24 hodin na chladné místo.
Potom vyválíme, vykrajujeme tvary, které dáme na slabě vymazaný plech. Potřeme žloutkem těsně před vložením do trouby a při 200 stupních pečeme.
Hned po upečení opět potíráme žloutkem. Perníčky výzdobou na tenko polevou.

Upozornění: Mouku a cukr vícekrát osívat. Koření - badyán, anýz, hřebíček a skořici meleme těsně před hnětením těsta.
Vážíme velmi přesně, hlavně med. Vejce používáme pouze čerstvé s pěkný tmavým žloutkem.

Podobné recepty:

Bílá poleva na perníky, Perníky, Perníky, Měkké perníky, Perníčky s citronovou polevou