Slané vánoční pečivo
5.11.2012

200 g hladké mouky, 200 g tvrdého strouhaného sýra, 200 g másla, 2 žloutky, na potření 1 celé vejce, sezam, kmín, rozdrcené pistáciové oříšky, sůl
Jak na to:Změklé máslo, mouku, nastrouhaný sýr a žloutky dobře zpracujeme.
Vložíme do mikrotenového sáčku a dáme na 1 hodinu do lednice ztuhnout.
Potom těsto na pomoučněném vále rozválíme. Formičkami vykrajujeme různé tvary a pokládáme na vymaštěný plech.
Potřeme rozšlehaným vejcem, posolíme a ozdobíme sezamem, kmínem nebo rozdrcenými pistáciovými oříšky.
Pečeme v rozehřáté troubě při teplotě 200 ° C 15 až 20 minut.
Slané vínové pečivo, Slané vánoční pečivo, Slané vánoční pečivo, Dýňová polévka, Novoroční bábovka