Pomarančové tiramisu

13.1.2012
Potřebujeme:

2 mandarinkové kompoty (cca 300 ml), 125 ml šlehačky, 250 g sýra Mascarpone, 250 g tvarohu, 80 g cukru, 3 lžíce pomerančového likéru, 200-250 ml pomerančové šťávy (může být i 100% pomerančový džus), 1 balíček dlouhých piškotů, kakao, plátky pomerančů na ozdobu

Jak na to:

Kompotované mandarinky přecedíme a necháme okapat. Šlehačku vyšleháme do tuha. Mascarpone a tvaroh dohladka utřeme s cukrem. Přidáme 3 lžíce pomerančového likéru.
Do tvarohového krému opatrně přimícháme šlehačku a 100 ml pomerančové šťávy.
Dno nákypové formy rovnoměrně vyložíme piškoty, které pokapeme pomerančovou šťávou. Na ně poklademe okapané mandarinky a potřeme je polovinou tvarohového krému.
Pokračujeme vrstvou mandarinek, na ni poklademe piškoty, které opět pokapeme pomerančovou šťávou. Na piškotovou vrstvu natřeme zbytek krému, povrch uhladíme. Zákusek necháme přes noc ztuhnout v ledničce.
Před podáváním zákusek poprášíme kakaem a ozdobíme plátky pomeranče.

Podobné recepty:

Pomarančové tiramisu, Tiramisu, Tiramisu, Tiramisu, Tiramisu