Čína

13.12.2011
Potřebujeme:

60 g vepřového masa na Čínu nebo kuřecí prsa, arašídy, ananas, sój.omáčku, olej, čín.směs sušenou, čín.zeleninu mraženou, kečup a podle potřeby solamyl

Jak na to:

Maso nakrájíme na pásek a na prudkém oleji orestujeme. Když je maso orestované vložíme ho do hrnce a podlijeme troškou vody. Přidáme soj.omáčku podle potřeby, cca 3 PL a dusíme do měkka.
Pokud se maso dusí připravíme si čínskou směs. V 0,8 l stud.vody rozmícháme čín.směs a vaříme asi 10 min. Když je uvařená, odstavíme ji a čekáme na maso. V polovině dušení přidáme arašídy a dusíme dál.
Když maso změkne, přidáme uvařenou čín.směs. Pořádně promícháme a stále vaříme. Rychle orestujeme mraz.zeleninu a dáme ji do hrnce. Promícháme a přidáme kečup, trochu ananasu a asi 1 dcl šťávy. Opět pořádně promícháme a ještě chvilku povaříme ať se nám chutě pěkně spoje.

Podobné recepty:

Čína ala Nikola, Čína, Čína-sojovka, Cuketový zapečený nákyp, Kuřecí maso s pórkem, žampioóny a sterilovaným hráškem