Langoše

Potřebujeme:

1 kg polohrubé mouky, 0,5 l mléka, 50 g droždí, špetku cukru, sůl, 250 g zakysané smetany, 1 lžičku sody, olej, česnek

Jak na to:

Připravíme si kvásek z droždí, cukru a trochy vlažného mléka. Po vykynutí přidáme do prosáté mouky, přidáme zbylé vlažné mléko, smetanu, sůl a jedlou sodu. Vypracujeme vláčné těsto, které odložíme na 1 hodinu do chladničky vykynout.
Vybereme, uděláme bochánky, a ještě asi 20 min necháme podkynout v teple. Vytahujeme langoše, které smažíme v horkém oleji. Ty by měly během smažení plavat.
Z jedné dávky je asi 14 langoše. Vrch potřeme prolisovaným česnekem smíchaným se solí, troškou vlažné vody a olejem. Obměnou může být zakysaná smetana, tatarka nebo kečup a nastrouhaný sýr.

Podobné recepty:

Bramborové langoše, Langoše, Langoše, Langoše, Langoše