Medové řezy

150 g práškového cukru, 2 vejce, 2 lžíce medu, 1 lžičku sody, 50 g másla (Palmarín), 400g hladké mouky, čokoládovou polevu
Krém: 500 ml mléka, 2 krémové prášky Zlatý klas, 1 vanilkový cukr, 250 g másla, 180 g práškového cukru
Cukr, vejce, med, jedlou sodu a tuk dáme do hrnce a za stálého míchání rozehřívá na bod varu. Horkou směs vlijeme do prosáté mouky. Zpracujeme těsto a rozdělíme ho na 4 bochánky. Rozválíme je a po jednom upečeme na vymazaném a moukou vysypaném plechu.
Z mléka, Zlatých klasů a vanilkového cukru uvaříme krém a necháme ho vychladnout. Máslo s cukrem utřeme do pěny a po lžících přidáváme krém.
Plníme takto: Těsto, krém, těsto, povidla, těsto, krém, těsto. Koláč zatížíme a necháme odležet 4-5 hodin. Pak vrch polijeme čokoládovou polevou a když ztuhne, nakrájíme stejné řezy.
Medové řezy, Medové řezy, Medové řezy, Jablkové medové řezy, Krémeš bez použití trouby