Koroptve s rybízem

2 koroptve, sůl, 80g másla, 0,2 l vína, 100g rybízový bobulí, kousek celé skořice, citrónovou kůru, 30g cukru, 20g hladké mouky
Jak na to:Koroptve očistíme, vykucháme, omyjeme, zvenku i zevnitř osolíme a na másle upečeme do měkka.
Do vína dáme umyté rybízové bobule, skořici, kousek citronové kůry, cukr a spolu povaříme. Nakonec přilijeme v troše vody rozmíchanou mouku a necháme povařit.
Upečené koroptve rozčtvrtíme, polijeme jejich prolisovanou rybízovou omáčkou a podáváme s dušenou rýží. Můžeme použít i kompotované rybíz.
Koroptve dušené se zázvorem, Šlehačkovo-tvarohový krém s rybízem, Muffiny s rybízem, Ovocný koláč bez mléka a vajec, Tvarohový koláč s rybízem