Francouzská pomazánka French Pate

8.12.2011
Potřebujeme:

200g strouhanky, 80 ml vody, 2 lžíce oleje (nejlépe olivového), 1 bobkový list, 1 a půl lžičky tymiánu, 500 ml na jemno nakrájené cibulky, 1 / 4 lžičky majoránky, 1 lžičku oregana, 1 a půl lžičky bazalky, 1 a půl lžíce tebi, 3 / 4 lžičky mořské soli, 1 lžičku utřeného česneku, 60 ml bez mléčné rostlinného margarínu

Jak na to:

Nejdříve namočíme strouhanku do vody. Zamícháme a necháme změknout.
Na rendlík dáme olej, bobkový list a tymián, mírně zahřejeme a přidáme cibulku, kterou pražíme spolu s kořením do změknutí.
Když je cibulka hotová, odstraníme bobkový list a přidáme ostatní přísady, kromě margarínu.
Dusíme na mírném plameni 15 minut. Mezitím si rozpustíme margarín (nepřipálit!), který pak přidáme do takto připravené směsi.
Důkladně zamícháme, dáme do vhodné nádoby a necháme vychladnout.
Výborná je na opečený chléb.

Podobné recepty:

Francouzská zálivka, Francouzská zálivka, Česneková-sýrová pomazánka na očka, Pomazánka ze sýra niva, Pomazánka