Hovězí maso na starodávný způsob
20.12.2011
1 kg zadního hovězího masa, 1 telecí nebo vepřovou nožičku, 6 plátků slaniny, 1 / 3 l bílého vína, 1 / 3 l vývaru, 500 g karotky, 100 g cibule, sůl, pepř, tymián, 3 lžíce rajčatového protlaku, 60 g másla, 500 g brambor, 1 lžíci petrželky
Jak na to:Maso opečeme spolu s cibulí ze všech stran, přidáme slaninu, tymián, pepř a sůl, zalijeme vínem a vývarem a dusíme asi 1,5 hodiny téměř doměkka.
Potom přidáme karotku, protlak a dusíme ještě půl hodiny. Mezitím uvaříme brambory téměř doměkka. Přidáme je spolu s petrželkou k masu a pečeme ještě asi 5 minut.
Hovězí polévka na divoký způsob, Hovězí polévka s těstovinami, Hovězí roštěná na italský způsob, Hovězí na maďarský způsob, Hovězí maso dušené na francouzský způsob