Vídeňský knedlík

Potřebujeme:

6 housek, 30 g másla, nati zeleného petržele, 0,2 l mléka, 2 vejce, sůl, 60 g hrubé mouky

Jak na to:

Housky nakrájíme na kostičky, dáme do misky a polijeme rozpuštěným máslem, ve kterém jsme osmažily nadrobno posekaný zelený petržel.
V mléce rozmícháme vejce, sůl, nalijeme na pokrájené housky, promícháme a necháme stát, dokud mléko nevsákne do housek.
Pak je posypeme moukou a vařečkou zlehka promícháme.
Z připravené masy rukou formujeme větší kulaté koule, které pomoučněný rukama dobře pomačkáme, aby se při vaření nerozpadly.
Vkládáme je do vroucí osolené vody a pomalu 10 až 15 minut vaříme. Během vaření jejich obrátíme.
Uvařené knedlíky vyjmeme z vody, propícháme tenkým dřívkem / špejlí a rozkrájíme.

Podobné recepty:

Bramborový knedlík, Knedlík s vajíčkem, Vídeňský dort, Knedlík ve vajíčku, Bramboráky z houskového knedlíku