Šlehačkové řezy

23.12.2011
Potřebujeme:

Těsto: 8 vajec, 8 PL krystalového cukru, 10 PL polohrubé mouky, 1-2 lžíce kakaa
Vanilkový krém: 170 g Hery, 80 g vanilkového pudinku, 1 / 2 l mléka, 50 g krystalového cukru, 50 g vanilkového cukru, 1-2 lžíce kakaa, rumovou aroma
Ořechový krém: 70 g mletých ořechů, 50 g moučkového cukru, 50 g vanilkového cukru, kůru z 1 citronu, mléko, rumovou aroma
Na ozdobení: 6 kiwi, 200 g jahod, 2 šlehačky v prášku, čokoládu

Jak na to:

Těsto: Vejce vyšlehejte s cukrem do pěny, postupně přidejte mouku a kakao. Těsto rozdělte na dvě poloviny a upečte z nich 2 pláty.

Vanilkový krém: Do poloviny mléka vsypte krystalový a vanilkový cukr, nechte sevřít a přidejte Zlatý klas vymíchání se zbytkem studeného mléka. Za stálého míchání uvařte hladký hustý pudink.
Do vychladlého pak vmíchejte Heru a krém dochuťte rumovou aroma. Na jeden upečený plát těsta rozetřete polovinu vanilkového krému. Do druhé poloviny přimíchejte kakao. Na krém rozložte pokrájené jahody a na ně položte druhý plát těsta.

Ořechový krém: Ořechy, cukr, rumovou aroma a citrónovou kůru promíchejte a směs spařte takovým množstvím vařícího mléka, aby vznikl roztíratelný krém. Vychladlý krém natřete na vrchní těsto. Něj navrstvěte vanilkovo-kakaový krém. Navrch rozetřete polovinu šlehačky, poklademe pokrájené kiwi a natřete druhou částí šlehačky. Řez ozdobte strouhanou čokoládou.

Podobné recepty:

Šlehačkové překvapení, Tiramisu, Rychlé šlehačkové řezy - bez vážení, Šlehačkové řezy, Šlehačkové řezy