Rybízový koláč

200 g hladké mouky, 100 g másla, 100 g moučkového cukru, 1 vejce, 500 g rybízu, 3 žloutky, 100 g krupicového cukru, 150 g oloupaných mletých mandlí, 3 bílky
Jak na to:Mouku prosejeme na pracovní desku, přidáme máslo, moučkový cukr, vejce a zamícháme těsto. Zabalíme ho do alobalu a dáme na 2 hodiny do chladničky. Rybíz odstopkujeme, omyjeme a necháme okapat.
Žloutky s polovinou krupicového cukru utřeme a přidáme mandle.
Bílky se zbylým krupicového cukru vyšleháme na tuhý sníh, který vmícháme do žloutkové hmoty. Nakonec přidáme rybíz.
Troubu vyhřejeme na 200 ° C.
Těsto rozválíme na pomoučněném vále a vyložíme jím dno a boky formy, propícháme vidličkou, naplníme rybízovou směsí a nahladko zarovnáme. Koláč pečeme na druhé příčce asi 40 minut.
Koláč líné ženy, Rybízový koláč, Měkký koláč, Koláč pro líné hospodyňky, Jablkový koláč