Barevná krůtí roláda na víně

16.1.2012
Potřebujeme:

1 kg krůtích prsou, 300 g anglické slaniny pokrájené na plátky, 1 lžíci másla, 1 červenou papriku, 1 žlutou papriku, 3 dcl suchého bílého vína, 1 kostku slepičího bujónu, 1 bobkový list, sůl, pepř, kmín, 4 kuličky nového koření, 1 svazek petržele, 1 kg brambor, olej

Jak na to:

Nejprve si připravíme vývar z kostky dle návodu. Papriky nakrájíme na proužky a pažitku nasekáme nadrobno.
Z krůtích prsou uděláme velký plát, který naklepeme, osolíme a okořeníme. Na plát masa rovnoměrně položíme 2 / 3 připravené anglické slaniny.
Potom střídavě ukládáme červené a žluté proužky papriky. Nakonec posypeme nasekanou petrželkou.
Uděláme roládu, kterou převážeme provázek a zprudka opečeme na másle. Troubu předehřejeme na 200 ° C.
Pekáč s roládu vložíme do trouby, podlijeme 1 / 3 vína a přidáme koření. Pečeme při 180 ° C asi 90 minut.
Zbylou anglickou slaninu nakrájíme na proužky 2 cm silné a několik proužků poklademe na roládu. Vždy když je slanina upečená, tak ji odstraníme z povrchu rolády do výpeku a pokládáme na roládu nové proužky slaniny. Takto postupujeme po celou dobu pečení, aby roláda nebyla vysušená a slanina připálená.
Průběžně poléváme šťávou a přiléváme vývar. Upečenou roládu vyjmeme z pekáče a šťávu vydusíme na tuk. Potom vyjmeme proužky slaniny a koření. Do výpeku nalijeme zbytek vína a krátce povaříme.

Podobné recepty:

Krůtí s olivami na víně, Pečená krůtí roláda, Krůtí prsa s broskví, Krůtí prsa plněné borůvkami, Pečené krůtí stehno v zeleninové omáčce