Pomerančový-sněhový koláč

16.1.2012
Potřebujeme:

75 g másla, 150 g hladké mouky, 2-3 lžíce studené vody, špetku soli
Náplň: 300 ml pomerančové šťávy (příp. 100% pomerančový džus z krabice), plus ještě šťáva ze 2 pomerančů a 1 citronu (i nastrouhaná kůra), 5 lžic maizeny-solamyl, 1 ½ dcl studené vody, 3 žloutky, 50 g másla
Navrch : 3 bílky, 150 g jemného krystalového nebo práškového cukru, 4 kandované plátky pomeranče, skořicový cukr

Jak na to:

Máslo a hladkou mouku zpracujeme na drobenkou, přidáme studenou vodu a vypracujeme dohladka. Zabalíme do mikrotenu a dáme zchladit.
Vychlazené těsto rozválíme, vysteleme jím formu a dáme předpéct na 10-15 minut.
Mezitím zahřejeme pomerančový džus s cukrem, přidáme strouhanou kůru a šťávu z pomerančů a citronu. Přidáme maizenu utřené se 150 ml studené vody na pastu a ještě spolu zahřejeme.
Odtáhneme, přimícháme žloutky, máslo a navrstvíme na Předpečený korpus.
Bílky vyšleháme na tuhý sníh a postupně do nich zašleháme cukr.
Ozdobně nastříkáme na koláč kopečky, mezi ně dáme po kousku kandovaného pomeranče, jemně poprášíme špetkou skořice a zapečeme do růžová.

Podobné recepty:

Pomerančový-sněhový koláč, Tequila Sunrise, Dýňový ( tykvový) kompot, Sněhový koláč, Kuřecí romeo a julie