Tvarohová bábovka

30.12.2011
Potřebujeme:

200 g dětské krupice (jemná), 500g tučného tvarohu (hrudkovitý), 150 g čerstvého másla (např. i Heru), 4 vejce, 200 g kryst.cukru, 2 ks bal.vanilkového cukru, 1 / 2 bal.prášku do pečiva , špetku soli, citrónovou kůru z 1 / 2 citronu, hrst rozinek nebo kandovaného ovoce, práškový nebo skořicový cukr na posypání

Jak na to:

Změklé máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem, nastrouhanou citronovou kůrou a 4 žloutky. Dětskou krupici smíchejte s práškem do pečiva a špetkou soli, přidejte do žloutkové směsi, přidejte tvaroh a zlehka zamíchejte.
Ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh, který opatrně vmícháme spolu s ovocem do směsi. Bábovkovou formu vytřete máslem a vysypte polohrubou moukou, vlijte směs a utřeseme.
Pečte ve vyhřáté troubě při teplotě 160 C asi 45 min. Trocha vychladlou bábovku vyklopíme z formy a posypte práškovým nebo skořicovým cukrem.

TIP: formu na bábovku vytřete máslem a vysypte hoblovaných mandlemi

Podobné recepty:

Tvarohová bábovka, Tvarohová bábovka, Tvarohová bábovka bez sněhu, Tvarohová bábovka, Tvarohová bábovka