Thajské kuřecí křidélka
12 kuřecích křídel, 4 stroužky česneku, 4 zrníčka pepře, 15 g kořene koriandru, 1 lžíci čerstvého zázvoru, 1,5 lžíce rybí omáčky, 3 lžíce sójové omáčky, 3 lžíce medu, 2 lžíce sekaných koriandrových lístků, 2 jarní cibulky
Jak na to:V hmoždíři zpracujeme česnek, pepř, kořen koriandru a zázvor na pastu, ke které přidáme rybí i sójovou omáčku a med, smícháme. V této marinádě namáčíme omyté a dosucha vytřeme kuřecí křídla.
Naskládané v míse jejich odložíme na 24 hodin do chladu. Potom křídla uložíme do pekáče, zalijeme zbytkem marinády a pečeme asi hodinu, přičemž jejich občas poléváme. Servírujeme posypané koriandrem a podélně nakrájenou cibulkou.
Křidélka na magi, Pikantní kuřecí křidélka, Kuřecí křidélka na citrónu, Marinované kuřecí křidélka, thajské kuřecí křidélka se zeleninovou rýží