Vepřová žebírka v zelí

30.12.2011
Potřebujeme:

4 hrubší řízky z vepřového kotletu, 500 g kysaného zelí, 100 g slaniny, 1 cibuli, 2 stroužky česneku, 1 bobkový list, 1 brambora, 250 g zakysané smetany, 4 lžičky kečupu nebo 4 kousky kapie, pepř, sůl, olej

Jak na to:

Řízky naklepeme, osolíme a narychlo opečeme na oleji z obou stran. Ve výpeku z řízků opražíme nadrobno nakrájenou cibuli a kostičky slaniny. Přidáme prolisovaný česnek, zelí, bobkový list, pepř a dusíme.
Když je zelí měkká, zahustíme ji strouhaným syrovým bramborem.
Řízky poklademe na vymazaný plech, na každý dáme hromádku zelí a lžíci zakysané smetany. Zapečeme v předehřáté troubě.
Každou porci ozdobíme zakysanou smetanou a kečupem, případně kapií.

Podobné recepty:

Čínská vepřová žebírka na páře, Vepřová žebírka s hráškem, Vepřová žebírka na grilu, Žebírka slavnostní, Oravská kapustnica