Jemné ragú
30.12.2011

2 lžíce mouky, 25 g tuku, 1 / 2 šálku masového vývaru, 1 / 2 sklenice bílého vína, 150-200 g kuřecích prsíček, 100-150 g uvařených kuřecích žaludků nebo jater, 3-4 lžíce strouhaného sýra, pepř, sůl, 1 / 2 citronu
Jak na to:Trochu mouky opražíme na rozehřátém tuku do zlata, podlijeme horkým masovým vývarem, přilijeme víno, přidáme nadrobno pokrájené uvařené maso, jednu a půl lžíce strouhaného sýra, opepříme a necháme přejít varem.
Směsí naplníme ohnivzdorné formičky, posypeme nastrouhaným sýrem a navrch dáme kousky tuku. V horké troubě zapékáme asi 20-30 minut do zlata.
Hotové ozdobíme kolečky citronu a podáváme.
Indické ragú v rýžovém věnci, Vepřové ragú s bramborami, Ragú z králíka, Kuřecí řízky se zeleninovým ragú, Kuřecí ragú marengo