Smetanový dort s jahodami

300-400 g čerstvých jahod, 400 g zakysané smetany, 2 balíčky vanilkového cukru, moučkový cukr, 1 balíček dětských piškotů
Jak na to:Zakysanou smetanu smícháme s vanilkovým cukrem a podle chuti ještě dosladíme moučkovým cukrem. Jahody očistíme a polovinu z nich nakrájíme na menší kousky.
Dno dortové formy vyložíme piškoty a postupně na ně navrstvíme polovinu smetanového krému, pokrájené jahody, opět piškoty a druhou polovinu krému. Současně ukládáme piškoty i po okrajích dortové formy.
Dortovou formu překryjeme potravinovou fólií a dort vložíme na několik hodin do chladničky (nejlepší je na druhý den, když piškoty dobře nasáknou). Před podáváním ji ozdobíme zbývajícími jahodami
Smetanový dort s jahodami, Smetanový dort s jahodami, Smetanový dort, Jahodový koktejl, Rychlý smetanový dort