Hruškově-jablečný koláč

16.1.2012
Potřebujeme:

600 g hrušek, 600 g jablek, 2 hrnky hrubé mouky, 2 hrnky krystalového cukru, 2 kypřící prášky, 1 lžíci mleté ​​skořice, 50 g lískových oříšků, 50 g mandlí, rybízový džem, máslo nebo sádlo a mouku na vymazání a vysypání plechu
Poleva: 100 g másla, 100 g cukru, 1 lžíci mléka, 3 lžíce Solamylu, 3 lžičky kakaa

Jak na to:

Oloupané a jadérek zbavené hrušky a jablka nahrubo nastrouháme.
Přimícháme mouku, cukr, vejce, prášek do pečiva, skořici a nastrouhané oříšky a mandle.
Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech, zarovnáme a pečeme ve vyhřáté troubě při teplotě 180 až 200 stupňů asi 25 minut.
Upečený koláč potřeme džemem a polijeme polevou, kterou připravíme tak, že do rozehřátého másla postupně přimícháme cukr, mléko, kakao, škrobovou moučku. Mícháme do zhoustnutí, ale nevaříme!

Podobné recepty:

Hruškově-jablečný koláč, Jablečný koláč, Jablečný koláč - obrácený, Jednoduchý jablečný koláč, Jemný jablečný koláč