Kuřecí polévka
17.1.2012

30 g másla, 60 g mladého pórku, 30 g celeru, 20 g hladké mouky, 1,2 l drůbežího vývaru z drobů, 125 g sladké smetany, 60 g sterilovaného hrášku, 100 g vařeného kuřecího masa, mletý bílý pepř, sůl
Jak na to:V hrnci na mírném ohni rozpustíme máslo, ale nesmí zhnědnout.
Očištěný pórek nakrájíme na kolečka, celer na kostičky, krátce podusíme na másle a zaprášíme moukou.
Zeleninu zalijeme studeným kuřecím vývarem, dobře rozmícháme a uvedeme do varu.
Přibližně půl hodiny vaříme na mírném ohni, pak přilijeme sladkou smetanu, osolíme, opepříme a necháme přejít varem. Hotovou polévku přecedíme přes sítko, přidáme hrášek a na kousky pokrájené kuřecí maso.
Kuřecí polévka, Kuřecí polévka s banány, Babiččina kuřecí polévka s krupicí, Kuřecí polévka, Kuřecí polévka