Špagety

Potřebujeme:

600 g špaget, 120 g slaniny pokrájené na kostičky, olivový olej, 6 žloutků, 150 g na jemno nastrouhaného parmezánu, sůl, pepř

Jak na to:

V dostatečném množství vody uvaříme špagety. Slaninu nakrájíme na co nejmenší kostičky a při nejnižší teplotě jejich opékáme na teflonové pánvi.
Špagety uvařené slijeme a ještě horké je v hrnci při nejnižší teplotě smícháme s opečenými kostkami slaniny a nastrouhaným sýrem.
Působením tepla, horkých kostek slaniny a rozpuštěného sýra špagety ještě změknou, proto je raději legovat tvrdší, aby nezůstaly mazlavé.
Žloutky rozšleháme s trochou soli. Hrnec se špagetami odstavíme, hned přimícháme rozšlehané žloutka, které se vzhledem na vysokou teplotu špaget na nich jakoby se dovařili. Dochutíme solí, pepřem a hned podáváme.

Podobné recepty:

Špagety s italskou drobenkou, Špagety, Špagety s mletým masem, Špagety Hollywoodské hvězdy, Špagety na sladko - Krkonošská specialita