Králík se šarlotkou

Potřebujeme:

500 g šarlotky, 4 stehna králíka, 300 g hub (i sušené), rozmarýn, tymián, cukr, pepř, ocet nebo citron, olivový olej, 0,2 l šlehačky, 0,2 l bílého suchého vína

Jak na to:

Šarlotku povaříme 2 minuty ve slané vodě, vyjmeme, necháme vychladnout, stáhneme slupky a rozkrájíme na čtvrtky.
Maso osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi. Potom ho vyložíme na pekáč, do výpeku dáme šarlotku a restujeme ji. Podléváme vývarem, vínem a nakonec šlehačkovou smetanou.
Uvařenou směs vyleji na pekáč s masem, zakryjeme alobalem a dáme zapéct na 50 minut. Na oleji orestujeme houby (2-3 minuty), opepříme, přidáme bylinky a přidáme do pekáče. Necháme přejít varem a podáváme s opečenými bramborami.

Brambory můžeme připravit i v alobalu: brambory omyjeme a zabalíme do alobalu.
Dáme do trouby najednou s králíkem.

Podobné recepty:

Králík se šarlotkou, Králík pečený s paprikou, Králík - pečený, Dušený králík s cizrnou, Pečený králík