Drůbeží řízky se šťávou
11.1.2012

600 g krůtích prsou, 3 vejce, strouhanku, olej, 2 dcl vody, 2 lžíce plnotučné hořčice, 3 lžíce másla, 3 lžíce oleje, 2 lžíce sádla, vegetu
Jak na to:Maso nakrájíme na řízky, osolíme a obalíme ve strouhance. Pak je rozklepeme tak, aby se strouhanka v klepala do masa.
Namočíme je v rozšlehaných vejcích a osmažíme do růžová v rozpáleném oleji. Šťávu připravíme tak, že všechny přísady spolu promícháme a rozvaříme.
Opražené řízky vložíme do připravené šťávy a 15 minut dusíme na mírném ohni.
Drůbeží řízky se šťávou, Prokládané drůbeží řízky, Drůbeží placky, Pařížské drůbeží řízky, Drůbeží pestrá roláda