Tofu na jehle

11.1.2012
Potřebujeme:

1 balíček bílého Tofu sýra, 200 g dietní šunky vcelku, 240 g eidamu, 4 půlky broskví (může být i kompot)
Marináda: sójovou omáčku, vegetu, prolisovaný stroužek česneku
Těstíčko: 150 ml piva, 150 ml mléka, 1 vejce, 200 g hladké mouky, sůl, olej na smažení

Jak na to:

Tofu nakrájíme na větší kostky a dáme na půl hodiny do marinády ze sojové omáčky, vegety a protlačeného česneku. Šunku, eidam a broskve pokrájíme na stejné kostky.
Na jehlu napichujeme střídavě tofu, šunku, eidam a broskev.
Vejce, pivo, mléko a špetku soli utřeme a přidáme mouku až do zhoustnutí.
Připravené jehly obalíme v tomto těstíčku a smažíme na oleji při mírné teplotě, aby se těstíčko připeklo. Během pečení alespoň 3-krát obracíme.
Podáváme s čerstvou zeleninou.

Podobné recepty:

Tofu pro mlsouny, Pomazánka s bílým tofu, Tofu špíz , Tofu sýr, Salát z uzeného tofu