Meruňkově-broskvový zákusek

17.1.2012
Potřebujeme:

5 vajec, 300 g cukru, 1 balíček vanilkového cukru, 350 g mouky, 1 balíček kypřícího prášku, 0,125 l slunečnicového oleje, 175 l Fanty, 1 konzervu broskví, 1 konzervu meruňkového kompotu, 500 ml zakysané smetany, 600 g smetany, 2 ztužovače šlehačky, 5 balíčků vanilkového cukru, skořici

Jak na to:

Vajíčka rozbijeme a dáme do mísy. Přidáme cukr, vanilkový cukr a vymícháme do pěny. Po malých dávkách pak přimícháme mouku a kypřící prášek. Nakonec k mase přidáme olej, fanta a vzniklé těsto dobře vypracujeme.
Troubu předehřejeme na 175 ° C, těsto dáme na vymazaný plech. Pečeme ve střední poloze trouby cca. 20 minut, dokud těsto nenabere zlaté zbarvení.

Upečené těsto necháme vychladnout. Broskve a meruňky třeba přelít přes síto a nechat odtéci, pak se nakrájí na malé kostičky. Do misky dát zakysanou smetanu, smíchat s 3 sáčky vanilkového cukru. Šlehačku vyšlehat s 3 vanilkovými cukry a ztužovačem a pak opatrně smíchat se smetanou. Do této náplně pak přidat nakrájené meruňky a broskve a až do podávání směs uschovat v chladu.
Před podáváním natřít nádivku na upečené těsto, a posypat skořicí.

Podobné recepty:

Broskvový zákusek, Meruňkové margot muffinky, Broskvový koláč s pudinkem, Meruňkové kuře, Banánový karamel