Domácí kečup

17.1.2012
Potřebujeme:

1 kg rajčat, 200 g kyselejších jablek, 250 g cibule, 0,5 dcl octa, 350 g krystalového cukru, 200 g rozinek, 1 lžička soli, 1 lžička štiplavé mleté ​​červené papriky, 1 nastrouhaný muškátový oříšek, 1 lžičku zázvoru

Jak na to:

Očištěnou a nakrájenou cibuli podlijeme asi 4 PL vody a doměkka udusíme. Potom přidáme ocet, cukr, oloupané a na kostky nakrájené jablka, rajčata, předem namočené rozinky a koření. Promícháme a vaříme téměř doměkka.
Kečup nemixujeme ani nepasírujeme, ale nalijeme do předem připravených sklenic, dobře uzavřeme víčkem, přikryjeme velkým ručníkem a necháme do druhého dne vychladnout. Potom ho odložíme na chladné a tmavé místo.

Podobné recepty:

Valentýnské zelí, Lehký vajíčkový salát, Domácí kečup, Domácí špagety, Špagety